+ -
Alapértelmezett színséma
Fekete - fehér színséma
Fehér - fekete színséma

Vissza a rendelésekhez

Laboratórium

Synlab Hungary Kft.

Hol található

2. emelet

Telefonszám

06 1 428 8170

Beutaló

igen, beutalóköteles

Előjegyzésszükséges

hétfőtől - péntekig10:00 - 12:00 óra közöttTel: 06 30 220 6968

Időpont foglalás:

https://www.synlab.hu/lakossagi/labor/belvaros-lipotvaros-egeszsegugyi-szolgalat

Szakmai vezető: Dr.Simon ÉvaVezető asszisztens: Albertné Takács Mária

Tájékoztatás

Jelentkezés és betegfogadás: 07:30 - 09:30 - igVércukor terhelés: Hétfőtől - péntekig 07:30 (75 gr glukózt kell hozni), telefonon történő egyeztetés alapján.Sürgősség esetén:Abban az esetben, ha sürgősség igénye merül fel, szabályosan kitöltött beutalóval a páciens jogosult meghatározott vizsgálatokat előzetes időpontfoglalás nélkül is igénybe venni.Sürgősséggel a laboratóriumtól az alábbi vizsgálatok kérhetők: teljes vérkép, teljes vizelet, protrombin (INR), glukóz, karbamid, kreatinin+eGFR, nátrium, kálium, kalcium, összbilirubin, GOT (ASAT), GPT (ALAT), alkalikus foszfatáz, amiláz, C-reaktív protein.Minden olyan vizsgálat, amely nem képezi a sürgős paletta részét, csak előjegyzéssel vehető igénybe.Ha egy páciens számára sürgős és nem sürgős vizsgálatokat is akar kérni kezelőorvosa, ehhez két kérőlapot kell kitölteni, tekintettel arra, hogy a sürgős paletta részét képező vizsgálatok előjegyzés nélkül is elvégeztethetők akár már a következő munkanapon, míg az egyéb vizsgálatok vérvételére egy másik, előjegyzett időpontban kerülhet majd sor.A sürgős vizsgálati igényt az orvosnak kötelessége egyértelműen jelölnie a vizsgálatkérő lapon: sürgősség jelzése („S” vagy „Sürgős” vagy a csatolt kérőlap sürgősségi mezőjében „x” jelzés) és az orvos aláírása, valamint az orvosi körpecsét lenyomata a sürgős jelzés mellett. Ezek hiányában nem érvényesíthető a sürgősség.

A vizsgálatkérő lapok helyes kitöltése:Felhívjuk figyelmét arra, hogy a laboratóriumi beutalók sokszor nagyon hiányosan kerülnek kitöltésre, ezért javasoljuk, hogy a beutaló orvostól való átvételt követően ellenőrizze, hogy minden szükséges adat feltüntetésre került-e.A beutalónak tartalmaznia kell:- a beutaló munkahely 9 jegyű beküldő kódját, a munkahely megnevezését, címét- az orvos körpecsétjének lenyomatát, nevét- az előző ellátást igazoló adatot (naplósorszám)- a beutaló kiállításának dátumát- a mintavétel dátumát- a beutaló diagnózis szöveges leírását, kódját (BNO kód)- a közfinanszírozási jogosultságot jelző térítési kategóriát- a páciensre vonatkozó adatokat: - név, TAJ szám, születési dátum - lakcím - nem (ha nem egyértelmű), állampolgárság (amennyiben nem magyar)- a kérni kívánt vizsgálatokat- a területi ellátási kötelezettség alapján címzett laboratórium megnevezését

Általánosságban elmondható, hogy a beutaló a kitöltés napjától 90 napig érvényes. (A kivételek jogszabály által definiáltak. A beutaló kötelező tartalmi elemeiről a 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet rendelkezik.)Nem megfelelően, hiányosan kitöltött beutaló esetén a mintavételt és a vizsgálatok elvégzését a laboratórium jogosult visszautasítani!Tájékoztató:A vérvételre/mintavételre érkezéskor a személyazonosság és a vizsgálati jogosultság igazolása céljából a páciensnek kötelező bemutatni az alábbi dokumentumokat a laboratórium munkatársa számára:a személyi igazolvány/útlevéllakcímkártyaTAJ-kártya/EU kártya

Leletkiadás:

Ügyfélkapus regisztrációval és TAJ-számmal rendelkező pácienseink a leleteiket közvetlenül letölthetik az EESZT rendszeréből.

A leletek kérhetők e-mailen is, ebben az esetben minden megjelenéskor hozzájárulási nyilatkozatot kell kitölteni a vérvételi hely adminisztrációján.

Utólagosan igényelt e-mailes leletküldés esetén formanyomtatvány kitöltésére van szükség. A hozzájárulási nyilatkozat letölthető itt.

Papíralapú leletkiadás csak kivételesen indokolt esetekben kérhető, melynek átvételéről az adminisztrációval előre egyeztetni szükséges.

A labor 09:30 - tól ZÁRVA (csak sürgős esetben)Beutaló: V. kerületi állandó lakosok V. kerületi ellátási kötelezettségű háziorvosi vagy szakorvosi beutalóval ingyenesen vehetik igénybe.Fizetős: Más helyről hozott beutalóval, vagy beutalóval nem rendelkező páciens esetén kérjük érdeklődjön a laborban illetve árlista megtekinthető awww.synlab.hu weboldalon.

Kötelező információk

Cookie védelem

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentesítési nyilatkozat