Szabads???g(ok), Betegs???g(ek)
Álláslehetőségek
Webes elöjegyzés
Közérdekű adatok
Információk
Betegjogi képviselő
Együttműködő partnereink


Tekintse meg intézetünket!

Belváros-Lipótváros
Egészségügyi Szolgálat

1051 Budapest, Hercegprímás u. 14-16.
Tel: (1) 428-8100 Fax: (1) 428-8113
E-mail: info@blesz.hu

Térkép

 

Menedzserszűrés

A Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálat a Belváros szívében található, Magyarország egyik legjobban felszerelt egészségügyi járóbetegellátó intézete. Elhelyezkedése és adottságai miatt évek óta közkedvelt a Belvárosban és Budapest más régióiban működő vállalatok és más intézmények körében.

Szűrőprogramunk keretében segítséget adunk az alkalmazottak egészségének megőrzéséhez, az egészségügyi szűréssel nem csak a hétköznapi betegségek, de a komolyabb, munkától hosszabb távollétet jelentő problémák felderítése is könyebbé válik.

Ügyfeleink között neves vállalatok, bankok és szállodák éppúgy megtalálhatóak, mint a közintézmények, hivatalok.

Kérem, engedje meg, hogy a Belváros Lipótváros Egészségügyi Szolgálat nevében szűrési ajánlatokat tegyek Önnek:


I. VASTAGBÉLSZŰRÉS

Az utóbbi 25 - 30 évben a végbél és vastagbél-rákos megbetegedések száma kb. a 3 - 4,5-szeresére emelkedett.
Magyarországon évente kb. 8 - 9 000-re tehető az új páciensek száma, amiből körülbelül 5000 fő hal meg. Mindkét nemben a második leggyakoribb daganatos halálok; férfiaknál a tüdőrák, nőknél az emlőrák előzi meg. A betegség 40 év alatt ritka és főleg (80 %) 50 év felett jelentkezik; további kockázati tényező az, ha a családban korábban már előfordult ilyen betegség. Elsőfokú rokon érintettsége esetén a daganat kialakulásának kockázata akár 2-3-szor is nagyobb lehet.
A betegség kezdetben tünetszegény, a hasmenés vagy székrekedés, véres széklet, felfúvódás, esetleg görcsök inkább már az előrement esetek jellemzője. Tartós fáradságérzés, indokolatlan testsúlyvesztés is előfordulhat. Egy olyan betegségről beszélünk, amelyre általában a késői felismerés és így a tragikus végkifejlet a jellemző miközben a korai illetve megelőző állapotának felismerésére minden eszköz rendelkezésre áll. A szűrésre, mai ismereteink szerint jelenleg a vastagbéltükrözés a legalkalmasabb eljárás, amelynek során a vastagbél jól áttekinthető, és ami a legfontosabb – a már meglévő elváltozások felismerésén túl - a daganatok kiindulását döntő többségében képező ún. polypok eltávolíthatók.
A daganatkezdemények lassan alakulnak ki. A korai „polyp” szinten felismert és operált elváltozás esetében szinte 100 %-os gyógyulásról beszélhetünk.

A fenti adatok önmagukért beszélnek, de az előzőek alátámasztásul néhány adat kollégánk kongresszuson is elhangzott anyagából.
2009-ben a Budaörsi Önkormányzat támogatásával a médiában történt felhívást követően az 50-70 év közötti panaszmentes lakosok körében vastagbélszűrést végeztek. 72 kolonoszkópia történt, amiből csupán 25 vizsgálat volt negatív. 20 esetben távolítottak el polypot, illetve polypokat, 27 esetben divertikulosis, 19 esetben aranyérbetegség és egy esetben vastagbél daganat igazolódott.

A szűrővizsgálati csomag az alábbiakat tartalmazza:

altatás nélkül:

- kolonoszkópos vizsgálat
- labor vizsgálat
- gasztroenterológus vagy sebész szakorvosi vizsgálat
(kolonoszkóp előtt ill. után)


altatás esetében:

- kolonoszkópos vizsgálat
- labor vizsgálat
- gasztroenterológus vagy sebész szakorvosi vizsgálat
(kolonoszkóp előtt ill. után)
- kardiológiai vizsgálat
- mellkas rtg.
- aneszteziológus szakorvosi vizsgálat (altatás utáni őrzéssel)Polypeltávolítás (polyponként)
Polypeltávolítás (3 vagy több)
Szövettani vizsgálat az eltávolított poypok számától függetlenül

A szűrés díját az aktuális díjfizetési szabályzat tartalmazza.

II. MELANOMA SZŰRÉS


Az utóbbi években a bőrrák és főleg a melanoma (festéksejtes bőrrák) a fehérbőrű népesség körében drámai módon emelkedve egyre fiatalabb korosztályokat érint. Magyarországon évi 900 - 1000 új esettel lehet számolni.
A daganatos burjánzás a bőr festéktermelő sejtjeiből indul ki és kialakulásában a genetikai hajlamon, hormonális hatáson, a meglévő festékes anyajegyek fizikális és kémiai sérülésén kívül az UV sugárzás is szerepet játszik.

Ma már a bőrgyógyászati szakma kiváló technikai lehetőségekkel rendelkezik a melanoma korai felismerésére. A rendszeres szűrővizsgálattal korai stádiumban felfedezett bőrdaganat és legfőképpen a melanoma gyógyítható! Szerencsére, egyre többen választják a rendszeres szűréssel a megelőzést. Intézetünkben a melanoma szűrést kulturált körülmények közt, jól képzett, tapasztalt szakemberek végzik korszerű eszközökkel, előre egyeztetett időpontban. A vizsgálat fájdalmatlan és kb. ½ órát vesz igénybe. A páciens a vizsgálatról tájékoztatóval ellátott véleményt kap, a feltett kérdésekre munkatársunk válaszol. Amennyiben szükséges, a kérdéses bőrelváltozások további ellátására az intézetben kiváló lehetőség van.

A szűrés díját az aktuális díjfizetési szabályzat tartalmazza.

III. OSZTEOPORÓZIS (CSONTRITKULÁS) SZŰRÉS


Az oszteoporózis különösen a fejlettebb országokban a leggyakoribb anyagcserezavar. Létrejöttében a teljesség igénye nélkül számos ok szerepelhet, mint pld.: női nemi hormonok mennyiségének csökkenése (változókor), dohányzással és alkoholfogyasztással összefüggő felszívódási zavarok, a mozgásszegény életforma, a cukorbetegség stb. Az idős életkor önmagában is kockázati tényező.

Mindkét nem betegségéről van szó, ami Magyarországon a lakosság kb.10 %-át érinti.
Kialakulása lappangó és igen gyakran csak tünetei – a gerinc helyi vagy kisugárzó fájdalmai, illetve baleset nélkül bekövetkezett csípő,- borda, vagy csigolyatörés – hívja fel a figyelmet az ilyenkor már rendszerint előrement folyamatra.

Tudni kell, hogy a csontritkulás elleni védekezés, Magyarországon megoldott. A rendszeres szűrővizsgálatok (kiemelten a csontritkulás mérés, valamint a radiológiai és labor vizsgálatok), a szakorvosi vizsgálat és gondozás, a gyógytorna, a fizikoterápiás és gyógyszeres kezelések mellett a megbetegedés kézben tartható, a betegek panaszmentessége, gyógyulása biztosítható.

A szűrővizsgálat csomag az alábbiakat tartalmazza:

Csontritkulás vizsgálat (Dexa) két régióban
(csípő+ágyék-gerinc)

Előzetes szakorvosi vizsgálat majd
leletkiadás és véleményezés

A szűrés díját az aktuális díjfizetési szabályzat tartalmazza.

Amennyiben további vizsgálatok szükségesek, illetve az eredmény birtokában a fent említett kezelések közül valamelyik szóba jön és a beteg minket választ, úgy Intézetünk természetesen áll rendelkezésre.


További információ kérhető:

Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálat
Telefon: 428-8198
Fax: 428-8113
E-mail: info@blesz.hu