Eljárásrend

Eljárásrend

Kedves Betegeink!

A 2020.május 4.-én életbe lépett új eljárás rend szerint átmenetileg – a járvány megszűntéig vagy újabb rendelkezésig-  osztályainkra előjegyzés csak telefonon  történhet és óránként csak 4 beteget láthatunk el.

Kérem a kapott időpont feltétlen betartását mert késés esetén a beteget nem áll módunkban ellátni. Ebben az esetben a beteg új időpontot kap.

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük.

A  COVID-19 esetszámok emelkedése miatt a következő rendeléseinket csökkentett létszámmal üzemeltetjük vagy szüneteltetjük:

 • A vízi torna szünetel
 • A masszázs szünetel
 • A fizikoterápia csökkentett betegszámmal működik
 • A csoportos torna max. 4 fővel engedélyezett.
 • Az intézeti csoportfoglalkozások (pszichiátria) max. 4 fővel működik.
 • Az infúziós terápia csökkentett létszámmal működik.

FIGYELEMFELHÍVÁS

 1. Ha Ön: a folyamatos kormányzati tájékoztatás ellenére nem háziorvosát hanem Intézményünket keresi meg, és
 2. láz, köhögés, nehézlégzés miatt jelentkezik, valamint a tünetek jelentkezését megelőző 14 napban szoros kapcsolatban volt új koronavírussal fertőzött személlyel vagy az új koronavírus fertőzéssel érintett területen járt
 3. Ne üljön le a váróteremben, hanem azonnal jelezze ezt a recepciónak/asszisztensnek!
 4. Ebben az esetben a fül- orr gégészet; tüdőgyógyászat szakorvosa kikérdezi Önt tüneteiről, utazási előzményeiről, a kontaktusra vonatkozó körülményekről. Ha a kikérdezés alapján gyanús/kivizsgálandó betegnek minősíti,
 5. a Dél-pesti Centrumkórház (László Kórház) központi telefonszámát kell hívni ( 06-1-455-8100 ) vagy ha nem elérhetőek, akkor a 1824-es különleges mentőszolgálatot.
 6. A kiérkező mentő beszállítja a területileg illetékes fekvőbeteg intézmény infektológiai osztályára, ahol elkülönítve fogják ápolni. Laboratóriumi vizsgálat céljából torokváladék mintát vesznek. Hazameneteléről a laboratóriumi eredmény és a klinikai állapota alapján a kezelő orvos dönt.
 7. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében.
 8. 06-80-277-455
  06-80-277-456

Levél az egészségügy újraindításáról

Dr. Kásler Miklós miniszter úr 2020. május 9-én kelt levele amelyben elrendeli az egészségügy újraindítását.

Magas kockázatú beavatkozások

A SARS-CoV-2 átvitel szempontjából magas kockázatú beavatkozások listáját a fenti képre kattintva töltheti le.
DMC Firewall is a Joomla Security extension!