EESZT   telefonszám: +3628430655 térkép email: titkarsag@tormay.hu

Laboratórium

Synlab Hungary Kft.

Budapest, Hercegprímás utca 14-16.

2. emelet

Előjegyzés

Telefonon: 06 30 220 6968
H-P: 10:00-12:00
Online: Labor előjegyzés
(Kattintásra Ön elhagyja a blesz.hu oldalát.)

Jelentkezés és betegfogadás

H-P: 7:30-9:30

Vércukor terhelés:
H-P: 7:30
Telefonon történő egyeztetés alapján!

r

Beutaló

Szükséges

A Laboratóriumot a Synlab Kft. üzemelteti. Kattintásra Ön elhagyja a blesz.hu oldalát.

A vérvételre/mintavételre érkezéskor a személyazonosság és a vizsgálati jogosultság igazolása céljából a páciensnek kötelező bemutatni az alábbi dokumentumokat a laboratórium munkatársa számára:

a személyi igazolvány/útlevél
lakcímkártya
TAJ-kártya/EU kártya

Dr. Simon Éva

Szakmai vezető

Albertné Takács Mária

Vezető asszisztens

Tájékoztatás

Sürgősség esetén:

Abban az esetben, ha sürgősség igénye merül fel, szabályosan kitöltött beutalóval a páciens jogosult meghatározott vizsgálatokat előzetes időpontfoglalás nélkül is igénybe venni.
Sürgősséggel a laboratóriumtól az alábbi vizsgálatok kérhetők: teljes vérkép, teljes vizelet, protrombin (INR), glukóz, karbamid, kreatinin+eGFR, nátrium, kálium, kalcium, összbilirubin, GOT (ASAT), GPT (ALAT), alkalikus foszfatáz, amiláz, C-reaktív protein.
Minden olyan vizsgálat, amely nem képezi a sürgős paletta részét, csak előjegyzéssel vehető igénybe.
Ha egy páciens számára sürgős és nem sürgős vizsgálatokat is akar kérni kezelőorvosa, ehhez két kérőlapot kell kitölteni, tekintettel arra, hogy a sürgős paletta részét képező vizsgálatok előjegyzés nélkül is elvégeztethetők akár már a következő munkanapon, míg az egyéb vizsgálatok vérvételére egy másik, előjegyzett időpontban kerülhet majd sor.
A sürgős vizsgálati igényt az orvosnak kötelessége egyértelműen jelölnie a vizsgálatkérő lapon: sürgősség jelzése („S” vagy „Sürgős” vagy a csatolt kérőlap sürgősségi mezőjében „x” jelzés) és az orvos aláírása, valamint az orvosi körpecsét lenyomata a sürgős jelzés mellett. Ezek hiányában nem érvényesíthető a sürgősség.

A vizsgálatkérő lapok helyes kitöltése:

Felhívjuk figyelmét arra, hogy a laboratóriumi beutalók sokszor nagyon hiányosan kerülnek kitöltésre, ezért javasoljuk, hogy a beutaló orvostól való átvételt követően ellenőrizze, hogy minden szükséges adat feltüntetésre került-e.

A beutalónak tartalmaznia kell:

– a beutaló munkahely 9 jegyű beküldő kódját, a munkahely megnevezését, címét
– az orvos körpecsétjének lenyomatát, nevét
– az előző ellátást igazoló adatot (naplósorszám)
– a beutaló kiállításának dátumát
– a mintavétel dátumát
– a beutaló diagnózis szöveges leírását, kódját (BNO kód)
– a közfinanszírozási jogosultságot jelző térítési kategóriát
– a páciensre vonatkozó adatokat:
– név, TAJ szám, születési dátum
– lakcím
– nem (ha nem egyértelmű), állampolgárság (amennyiben nem magyar)
– a kérni kívánt vizsgálatokat
– a területi ellátási kötelezettség alapján címzett laboratórium megnevezését

Általánosságban elmondható, hogy a beutaló a kitöltés napjától 90 napig érvényes. (A kivételek jogszabály által definiáltak. A beutaló kötelező tartalmi elemeiről a 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet rendelkezik.)

Nem megfelelően, hiányosan kitöltött beutaló esetén a mintavételt és a vizsgálatok elvégzését a laboratórium jogosult visszautasítani!

Leletkiadás:

Ügyfélkapus regisztrációval és TAJ-számmal rendelkező pácienseink a leleteiket közvetlenül letölthetik az EESZT rendszeréből.

A leletek kérhetők e-mailen is, ebben az esetben minden megjelenéskor hozzájárulási nyilatkozatot kell kitölteni a vérvételi hely adminisztrációján.

Utólagosan igényelt e-mailes leletküldés esetén formanyomtatvány kitöltésére van szükség. A hozzájárulási nyilatkozat letölthető itt.

Papíralapú leletkiadás csak kivételesen indokolt esetekben kérhető, melynek átvételéről az adminisztrációval előre egyeztetni szükséges.

A labor 09:30 – tól ZÁRVA (csak sürgős esetben)

Beutaló: V. kerületi állandó lakosok V. kerületi ellátási kötelezettségű háziorvosi vagy szakorvosi beutalóval ingyenesen vehetik igénybe.

Fizetős: Más helyről hozott beutalóval, vagy beutalóval nem rendelkező páciens esetén kérjük érdeklődjön a laborban illetve árlista megtekinthető a www.synlab.hu weboldalon.

Adó 1%

Tisztelt Pácienseink!

Ha Önök elégedettek az Intézetben történt ellátásukkal, kérjük, támogassák adójuk 1%- ával a Belváros-Lipótváros Lakosainak Egészségéért Alapítványt, hogy még színvonalasabb egészségügyi ellátást tudjunk biztosítani pácienseink számára.

Adószámunk: 18102107-1-41

Köszönettel:

Belváros-Lipótváros Lakosainak Egészségéért Alapítvány